
Bu yemeği eşim Fatih ile beraber yaptık. O arnavut ciğerini, ben de pilavı yaptım ve karıştırdık:) Fotoğrafı da bizzat kendisi çekti:))
Malzemeler (Arnavut Ciğeri)
* 1/2 kg tavuk ciğeri
* 1 adet patates
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* Tuz
Aslında arnavut ciğeri dana/koyun ciğerinden yapılır Işıl' ın tarifi'nde olduğu gibi, ancak ben ciğer yemeği pek sevmiyorum.Tavuk ciğerinin daha hafif olduğunu düşündüğümüzden biz böyle yaptık.Önce ciğeri küçük parçalar halinde doğruyoruz. Daha sonra bunları un bulunan tabağa döküp iyice karışmalarını sağlıyoruz. Tuzu da ilave edip karıştırıyoruz. Son aşama da ciğerlerin kızartılması. Kızartma işlemi bitince ciğeri tavadan alıyoruz ve kalan yağda kırmızı biberi yakmadan kavuruyoruz ve ciğerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Bunları yaparken bir yandan da minik küpler halinde doğradığımız patatesleri de kızartıyoruz.
Şehriye Pilavı İçin Malzemeler:
* 1 su bardağı arpa şehriye (Launch&Dinner)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı ılık su
* 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Afiyet olsun:)
Fatma & Fatih
5 yorum:
ellerine saglik fatma ve fatih in..
sevgiler fatmacim..
Fatma'cığım ellerine sağlık,görmeyeli neler neler yapmışsınız.Kısacık uğradım,öpüyorum...
Ellerinize sağlık,hem tarif hem resim çok güzel....
Selam ve sevgiler...
Merhaba..
Ümrancım teşekkür ederim ziyaretin için..Ayrıca kızına ve sana geçmiş olsun rahatsızlıklarınızdan dolayı..İyileşmenize çok sevindim..
***
Beyhancım seni tekrar burda görmek çok güzel...Umarım keyfin yerindedir Isparta da..Eşinle Allah kavuştursun diyorum tekrar..
***
Merhaba Serinmavi..Çok teşekkür ederim..beğenmene sevindim. Sitemizde yeni arkadaşlar edinmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor..Seninde artık yeni ziyaretçilerin var..
Sevgilerimle..
Merhabalar..Tarifinizi gecen akşam denedim.Gerçekten çok güzel oldu..Çocuklarım da ciğer sevmezler.Ama bu yemek de çok farkına varmadan yediler:)
Mutlu yıllar dilerim..
Yorum Gönder