7.12.2006

Süs Kabağı

Kabağın bu türünü ilk kez, bu yaz evimizin bahçesinde gördüm.Bahçemizin avlusunu çok güzel süslemiş çiçekleriyle ve kendisiyle...
Ankara' ya dönerken babam 5-6 tanesini topladı ve ipe dizdi. Onları kuruttum ve şimdi de mutfağımda süs olarak kullanıyorum.








9 yorum:

Adsız dedi ki...

neguzel gorunuyor kabaklar oyle.Hakikaten kabagin da binbir turlusu var.
sevgilerimle

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Isil,
Kabagin cok cesitleri var, bizim burda festivali bile yapiliyor. Süs kabaklari kisinda dekor oluyor evlerimize. Ah yaz nerdesin!!!
Bahcemi özledim... Sevgiler Sonia.

Damak Tadı dedi ki...

Fatma'cığım tatlım..
Kabaklar ne kadar güzel ve ilginçler inan bayıldım ben bu güzelliklere..))) Akşama eve gittiğimde de annemlere göstermek istiyorum..Biraz uzak kaldım az kalsın çok şeyler kaçırıyordum hay allah..Çok güzeller canım,kimler ekip biçtiyse ellerine ve gönüllerine sağlık..

Börekler ayrıca nefisler öyle çok da severim ki sorma gitsin..(LAF ARAMIZDA ÇOK CANIM ÇEKTİ CANIM BENİM.)
Afiyetler olsun tatlım,ellerine sağlık tekrardan..Kocaman öpüyorum seni Fatma'cım..

Sevgiyle kal canım.

Fatma dedi ki...

Sevgili Umran ve Sonia merhaba..Polilerden kucak dolusu sevgiler..
***
Gülcüm merhaba..çoktandır yorumların yoktu..Merak ettik seni nerelerdesin diye..Çok teşekkür ediyorum yorumların için canım benim...Keşke daha yakın yerlerde olsak da birbirimizin yemeklerinden tadabilsek:))Kargo olayına falan mı girsek acaba:))
Kocaman öpüyorum bende seni.

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

merhaba fatma
kabak cicegi dolmasini denedinmi? ben kabak cicegi bulur bulmaz deneyecegim. cok merak ediyorum tadini
selamlar
suna

Fatma dedi ki...

Merhaba Suna; Aslında böyle bir dolma olduğunun farkında değildim sen söyleyene kadar..İnternette biraz araştırdım ve bazı kişilerin" hayatımda yediğim en güzel yemek" yorumlarına rastladım. Bende mutlaka deneyeceğim.Buralarda bulamazsam yaza bizim bahçedekilerden yapıcam..Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba gerçekten çok güzel bir kabak ben sizden bunu nasıl temin ederim bunu öğrenebilirmiyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim mail adresime bilgi yazarsanız sevnirim fotogalip@hotmail.com

Adsız dedi ki...

merhaba aynı kabaklardan elimde var ve oyup lamba yapmayı düşünüyorum. Kurutma işlemini nasıl yaptınız? Kuruduktan sonra şekil bozukluğu oldumu merak ediyorum cevap verirseniz sevinirm.

Fatma dedi ki...

Merhaba;
Ben kabakları, mutfakta güneş gören bir yere astım ve o şekilde kuruttum. Resimde büyük gibi görünüyor ancak bunların boyutları oldukça küçük. Lamba yapmak için ideal değil gibiler. Lamba için, nasıl kurutulmalı fikrim yok malesef. Ben üsü olarak kullanıyorum. iyi günler..