14.09.2006

Kış Karpuzu


Genelde herkes karpuzun içinin rengini kırmızı bilir di mi? Ama beyaz olanı da vardır onun. Yaz mevsiminde yetişir ama daha dayanıklıdır. Kışın yenir genelde..Biz trakya ya gittiğimizde hep alırız bunlardan... En az kırmızısı kadar lezzetlidir...
Fatma

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Japonya da bu karpuzlardan çok vardı..Ayrıca kış da değildi :))
Sertan-Özcan

Adsız dedi ki...

evet bu karpuzlari ben cocukken komsumuzun kisin yatak altinda görüyordum ayrica babaannemlerin bostan tarlasinda da bunlardan vardi (trakyada)sevgiler senem.

Damak Tadı dedi ki...

ilk kez gördüm ve şaşkın şaşkın bakıyorum.Ölüp gidecektimde beyaz kaypuzun varlığından haberim olmayacaktı.Çok teşekkürler canım bilgilendirdiğin için.1dk ama burdaki arkadaşlarda şimdi görmüş yaşasınnnnn bu konuda yalnız değilim.

Sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ben bu karpuz çeşitini ilk defa gördüm ve bana çok deyişik geldi umarım birgün tadına bakarım çünkü çok merktetim.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ben o karpuzun tadini acayip merak ettim... Ankara'da var midir? Para ile alinabilir mi? Yoksa illa Fatmacim, sizin bana ayirdiginiz kadari ile mi yetinmek zorunda kalacagim :)

Fatma dedi ki...

Cem, annemler şu an trakyada.Yarın telefon edip bulabilirlerse almalarını isteyeceğim..Karpuzumuz gelir gelmez birlikte yiyeceğiz..

Adsız dedi ki...

Ah! Insallah :)

HeaveHo dedi ki...

aslında o kadar güzel değildir tadı.. yaz karpuzuyla karşılaştırmaya bile değmez, bence tabii ki. kullanılmayan katlarda bol bol depolanırdı eskiden. kışın aniden sofrada karpuz görünce tad mad hikaye olur, keyfine varılırdı bu şirin şeyin :)