skip to main |
skip to sidebar
Bu yemeği, pazar günü kahvaltı için hazırladım ve sevgilimden bir kez daha takdir aldım..Umarım beğenirsiniz.. :) Afiyet olsun
Malzemeler
- - 250 g ıspanak
- - 3 su bardağı un
- - 2 yumurta
- - 1-2 su bardağı su (veya süt)
- - 3 yemek kaşığı yoğurt
- - 1 yemek kaşığı tuz
- - 1 tatlı kaşığı karbonat
Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Hamuru kolayca yoğurabileceğiniz bir kapta un ve ıspanağı karıştırın. Bu karışıma yoğurt , yumurta, tuz ve karbonatı ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamına göre yeteri kadar su ekleyerek yoğurmaya devam edin. İdeal kıvam hamurun elinize yapışmadığı kıvamdır. Daha sonra hazırladığınız hamurdan minik parçacıklar alarak avucunuzda yuvarlayın. Bunları bol, kızgın yağda kızartın. Zannedilenin aksine gayet hafif bir yiyecek oluyor.. Sevgiler Fatma
6 yorum:
Kardeşlerin en tatlısı. Yine harikalar yaratmışsın:) Hemen ben de denemeliyim...
Ellerinize sağlık enfes görünüyor.Beklediğimize değdi. En kısa zamanda deneyeceğim.Ancak minik parçalar ne kadar olacak? leblebi,fındık ,ceviz ,yumurta?Bir ölçü verirseniz işim kolaylaşacak.Sevgiler.
canim, cok guzele benziyorlar. bize de yaaappppp :P
Merhaba, öncelikle siteyi takip ettiğiniz için çok teşekkürler..Bu gerçekten çok sevindirici. Minik parçalar ceviz büyüklüğünde olursa hamurun içi de kısa sürede pişmiş olacak ve böylece gevrek olmayacaklar.
Niye herkes pazı ıspanak bunlara takmış. Et yemegi yok mu kardeşiiiimmmm. Bu arada hamur icin benim önerebileceğim kulak memesi kıvamı daha uygun olur sanırım ama gene de güzel bir yemeğe benziyor bi de yapıp getiren olsa da tadına baksak diyorum. Fatmaaaa duydun mu.
Mert
Mutlaka deneyecegim bunu. Cok harika ve kolay.
Ellerinize saglik
Nilay
Yorum Gönder