11.12.2005

Ispanaklı Minik Toplar



Bu yemeği, pazar günü kahvaltı için hazırladım ve sevgilimden bir kez daha takdir aldım..Umarım beğenirsiniz.. :) Afiyet olsun

Malzemeler
  • - 250 g ıspanak
  • - 3 su bardağı un
  • - 2 yumurta
  • - 1-2 su bardağı su (veya süt)
  • - 3 yemek kaşığı yoğurt
  • - 1 yemek kaşığı tuz
  • - 1 tatlı kaşığı karbonat
Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Hamuru kolayca yoğurabileceğiniz bir kapta un ve ıspanağı karıştırın. Bu karışıma yoğurt , yumurta, tuz ve karbonatı ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamına göre yeteri kadar su ekleyerek yoğurmaya devam edin. İdeal kıvam hamurun elinize yapışmadığı kıvamdır. Daha sonra hazırladığınız hamurdan minik parçacıklar alarak avucunuzda yuvarlayın. Bunları bol, kızgın yağda kızartın. Zannedilenin aksine gayet hafif bir yiyecek oluyor..

Sevgiler Fatma

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Kardeşlerin en tatlısı. Yine harikalar yaratmışsın:) Hemen ben de denemeliyim...

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık enfes görünüyor.Beklediğimize değdi. En kısa zamanda deneyeceğim.Ancak minik parçalar ne kadar olacak? leblebi,fındık ,ceviz ,yumurta?Bir ölçü verirseniz işim kolaylaşacak.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

canim, cok guzele benziyorlar. bize de yaaappppp :P

Fatma dedi ki...

Merhaba, öncelikle siteyi takip ettiğiniz için çok teşekkürler..Bu gerçekten çok sevindirici. Minik parçalar ceviz büyüklüğünde olursa hamurun içi de kısa sürede pişmiş olacak ve böylece gevrek olmayacaklar.

Adsız dedi ki...

Niye herkes pazı ıspanak bunlara takmış. Et yemegi yok mu kardeşiiiimmmm. Bu arada hamur icin benim önerebileceğim kulak memesi kıvamı daha uygun olur sanırım ama gene de güzel bir yemeğe benziyor bi de yapıp getiren olsa da tadına baksak diyorum. Fatmaaaa duydun mu.

Mert

Nilay dedi ki...

Mutlaka deneyecegim bunu. Cok harika ve kolay.
Ellerinize saglik
Nilay