3.01.2006

Kakaolu Yumuşak Kek



Bizim evdeki kek meraklısı benim. Yeni bir tarif denemek istediğim bir zaman bu tarifi annemin defterinde bulmuştum. Yaptıktan sonra o kadar beğenildi ki sık sık istek almaya başladı. Sevgili poliler de daha önce bu kekten yemişlerdi. Dün akşam bu keki annemin arkadaşları için pişirdim.

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un (biri bir parmak eksik olacak ve kakao ile dolacak)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

Önce yumurtaları mikserle iyice çırpın. Sütü ve yoğurdu sırasıyla ilave edip her aşamada iyice çırparak köpürtün. Şekeri bu karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra kalan bütün kuru malzemeleri ekleyin. en son olarak yağı ilave edin. karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Büyükçe bir kek kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim, yoksa kek çok fazla kabardığı için taşmalar meydana gelebiliyor.

Mutlaka deneyin. Pek çok kekin aksine adından da anlaşılacağı gibi çok yumuşak ve hafif olduğunu göreceksiniz.

Afiyet olsun!

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmmm elinize sağlık.Nefis görünüyor.
K.IŞIK

Elif dedi ki...

Aslıcım ellerine sağlık, harika bir görüntü.

Fatma dedi ki...

Aslıcım kek çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Ayrıca servis tabağının güzelliğine de değinmeden geçemiycem. Bende alcam onlardan:))
Bu keki midi fırınımı alır almaz yapıcam..Çok yakında yanii:)

Adsız dedi ki...

aslıcım iyiki varsın tarifini tesadüfen gördüm,yeni evliyim ve ilk mükemmel kekimi yaptım sayende.eşim buna bayılacak sana minnettarım dogrusu.artık bu sanal tariflerin yalan oldugunu düsünmeye baslamıstım sonunda oldu hala ianamıyorum allah çok çok razı olsun senden ellerine saglık...

Adsız dedi ki...

İnanılmaz bir kek yapmışsınız. İlk defa yediğim kekten b kadar zevk aldım. Aradığım tarif buydu. Hem çok lezzetli, hem de çok hafif. Yeme sırasında üzerine süt veya çikolata sos dökerek de harika oluyor. Tarifiniz için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » »

Adsız dedi ki...

kekim kabarmadiiiiiii :(

ayşegül mutfakta dedi ki...

merhaba Aslı
kekini yaptım üzerinede ekstradan çikolata sosu döktüm çoook güzel oldu izninle (tabi blogunu kaynak göstererek) tarifi kendi bloguma koymak istiyorum bana cvp verirsen çok sevinirim. tarif için çok teşekkürler
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kek tarifiniz için çooooooooook teşekkür ederim. Tek kelimeyle harika oldu. Adına ve tarifine uygun bi kek... Geçen gün gelen davetsiz misafirlerime yaptım ve herkes çok beğendi.tekrar çok teşekkür ederim diğer arkadaşlara da tavsiye ederim. yeni tariflerinizi bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Ben denedim :D 17 yasındayım ve hayatım boyunca yaptıım en güzeL kek diyebiLirim :)) birazdan misafir gelicek geLmeden siparis verdiler o kekten istioruz diye hemen koLLarı sıvadım :) Deneyin pisman oLmassınız .

Adsız dedi ki...

şimdi fırında umarım güzel olur evde kakao kalmamıştı çikolata parçaçıkları kullandım çoğu dibe çökmüş görünüyor ama umarım güzel olur :)

Unknown dedi ki...

Bir bardak un, bir bardak kakao mu anlamadım?