21.03.2009

Piliç Buğulaması


Piliç göğüs etini genellikle çorba ve pilavlarda kullanırdım. Bu tarif, güzel bir akşam yemeği hazırlamama yardımcı oldu. Tarif, yıllar önce Sana margarini ile birlikte verilen ve dolabımda olduğunu unuttuğum "Sana Tavuk ve Balık yemekleri" kitabından...

Malzemeler:

  • 5 parça kemiksiz piliç göğüs eti
  • 2 ç.k margarin
  • 2 orta boy soğan
  • 3 domates
  • 2 çarliston biber
  • 1 kırmızı biber
  • Tuz
  • 2 s.b. tavuk suyu
  • 1/2 limon suyu
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri
Tavuklar önce, yeteri kadar su ile haşlanır. Sos için, margarin eritilir ve ince kıyılmış soğan, domates ve biberler 2-3 dakika kızartılır ve 2 bardak tavuk suyu eklenerek sos, koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte hazırlanır. Sos, uygun bir fırın kabına alınır ve tavuklar sosun üzerine yerleştirilir. Limon suyu tavukların üzerine dökülür.
Tavukların üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve fırın tepsisinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak, 15-20 dakika kadar 200 derece fırında pişirilir. Son 5- dakika folyo çekilerek kaşarlar hafif kızartılabilir. Servis yapılırken, yemeğimiz maydanoz ile süslenir.Haşlanmış patates dilimleri veya kızartılmış patates dilimleri ile servis yapılabilir.

Not: Tarife göre, yemeğin son aşamasında fırında değil, ocakta pişiriliyor. Sos ve tavuklar, uygun bir tavaya yerleştirilerek, üzeri alüminyum folyo ile kapatılıyor ve 10 dakika kısık ateşte pişiriliyor. Ben fırında pişirmeyi tercih ettim.

Afiyet olsun..
Fatma

Hiç yorum yok: