12.10.2008

Kuzu Pirzola

Bugün mutfakta vakit geçirdim biraz..Yapımı oldukça kolay olan bu yemeği hazırladım.


Malzemeler:
  • 1 kg kuzu pirzola
  • 2 adet büyük domates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 6-7 adet mantar
  • 1/2 su bardağı et suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, kekik, maydonoz

Pirzolalar güzelce yıkanır ve düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlanır.
Bu sırada soğan, havuç, domates, sarımsak ve mantarlar doğranır ve salça, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kekikle geniş bir kasede karıştırılır.
Haşlanmış et parçaları bu karışıma ilave edilir ve karışım fırın kabına alınır. Son olarak et suyu ilave edilir ve yemeğin üzerine bir tutam maydonoz serpilir.
Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve 200 dereceye ısıtılmış fırında yemeğimiz 30 dakika kadar pişirilir. Daha sonra alüminyum folyo alınır ve 5-10 dakika kadar etlerin kızarması için beklenir.

Menü:
Tarhana çorbası , Kuzu pirzola, Pilav, Salata

Afiyet olsun :)

4 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Çok güzel bir menü olmuş. Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Yaz tabi bunlari. Ben de bakip bakip ic gecireyim:)) Ellerine saglik. Optum

Adsız dedi ki...

cokguzell ellerinize saglik ben cok severim etli yemekleri tam benlik olmus :)

Blogger Sofrası dedi ki...

Merhaba Polimer Grubu Heryerde,

Sizi Blogger Sofrası’na davet etmek istiyoruz, ama size ulaşamıyoruz...

23 Kasım Pazar günü saat 10.00’da, Marmara Yelken Kulübü’ndeki Blogger Sofrası’na gelmeye ne dersiniz?

Blogger Sofrası, UNO’nun sizinle bir buluşması... Önce sizi soframızda ağırlıyoruz, sonra da sizin hikayenize konuk oluyoruz.

Ayrıntılı bilgi için: http://bloggersofrasi.blogspot.com