19.01.2009

Rulo Köfte


Merhaba;
Rulo köfteyi daha önce Ömer Amcamız bizim için hazırlamıştı ve biz de çok beğenerek yemiştik. Geçen hafta yine Ömer Amcalarda toplandık ve ben çıraklık görevini üstlenerek rulo köfte yapmayı öğrendim. Asuman teyzeme ve Ömer amcama bu güzel akşam yemeği organizasyonu için çok teşekkür ederim. Canım arkadaşlarımız Nihan, Ertan ve evin küçük kızı Neval bizimle değillerdi malesef..Onlara kocaman öpücükler gönderiyorum burdan..
Şimdi gelelim malzemelerimize ve tarifine...

Malzemeler ( 10 kişilik)
  • 1- 1.5 kg az yağlı kıyma
  • Galeta unu
  • 3 yumurta( 1 tanesi üzerine sürmek için)
  • 1-2 adet soğan
  • çeitli köfte baharatları
  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • 3 adet haşlanmış havuç
  • 4-5 yemek kaşığı haşlanmış bezelye(konserveolabilir)

Önce geniş bir tepside kıymayı 5-10 dakika iyice ezerek yoğuruyoruz. Galeta unu, 2 yumurta, soğan, baharatlar ve tuz ekleyip yine-5-10 dakika tüm gücümüzle yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurma işlemi bitince karışımı, üzerini örterek 15 -20 dakika dinlenmesi için bırakıyoruz.
Köfteyi pişireceğimiz tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve karışımı tepsinin tam ortasına koyuyoruz. Ellerimizi sürekli ıslatarak karışımı ortadan kenarlara doğru hafif hafif bastırarak dikdörtgen şeklini alacak şekilde tepsiye yayıyoruz.


Köftede delik olmamasına ve tüm karışımın aynı kalınlıkta olmasına dikkat ediyoruz. Bu işlem bitince köftenin bir kenarına(geniş kenar) yumurta, havuç ve bezelyeyi diziyoruz.Daha sonra yağlı kağıt yardımıyla köfteyi iç malzemeleri dizdiğimiz tarafından katlayarak rulo hale getiriyoruz ve yağlı kağıdı çekiyoruz. Köftenin kenarlarını sıkıca kapatıyoruz. Son olarak köftenin üzerini ellerimizle biraz daha su ile ıslatıyoruz ve yumurta sarısı sürüyoruz.

Daha sonra eserimiz ile fotoğraf çektiriyoruz ve köftemizi 175 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)
Fatma

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim ellerinize saglik. Biz de isteriz ama gelince. Ben de o gun konustugumuzda babama tarifini sormustum. Isabet oldu. Biz de opuyoruz seni kocaman.

Damak Tadı dedi ki...

Fatma'cığım,Ömer amcanın ellerine sağlık..Hepiniz çok tatlısınız..Afiyetler olsun canım..Çok özledim sizleri..Işıl'ı henüz gidip görme imkanım bile olamadı..Çok kötüyüm ben..(((

Öpüyorum yanaklarından..Sevgilerle..

Adsız dedi ki...

ablacım yemeklerin salataların süper görünüyor ellerine sağlık:D
gıda mühendisi olarak 10üzerinden 11 veriyom bizim aşçılara taş çıkartırsın:D:D öpüyorum çoook:D

akasyakokusu dedi ki...

İyi geceler Sevgili Fatma..
Üst kısımda görünen sonraki blogu tıklamıştım sen çıktın...Yabancı ülkedende olabilirdi..
Yazmak istedim...Mamaların nefis görünüyor...Ellerine sağlık güzelim...