29.08.2006

Papaz Yahni



Papaza sormuşla bugün ne istersin yemekte diye. O ‘da demiş ki “bana yahni pişirin”. İşte şimdi size bu yahninin tarifini vereceğim.
Önce bir papaz bulunur. İnce ince kıyılır :-). Şaka şaka...
Malzemeler (4 Kişilik):

- 1 kg kefal (veya iskorpit, kırlangıç gibi dip balıkları...)
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
- 2-3 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

-Kefaller temizlendikten sonra bir teflon tencereye önceden yarımay şeklinde doğranmış soğan, maydanoz ve halka şeklinde kesilmiş sivri biberden oluşan karışımın üzerine konur. Bu malzemenin balığın içine dolması da sağlanır. Ardından kabuğu soyulup halka şeklinde dilimlenmiş limonlar yerleştirilir. En son ise domatesler rendelenip sıvı yağ ilave edildikten sonra tuzu ve baharatı eklenip orta ateşte kaynadıktan sonra 10-15 dakika pişirilir. İsteğe göre süslemek için domates halkaları da kullanılabilir. Afiyetler olsun...